Brazilian Jiu jutsu in Zaandam

unnamedMijn naam is Remy van der Hoort. Ik ben in 1988 begonnen met beoefenen van vechtsport, dit was voornamelijk kickboksen. In 2003 ben ik in aanraking gekomen met Brazilian Jiu Jitsu en was meteen verkocht. Wat mij ontzettend heeft aangetrokken in BJJ is dat je vooral werkt met het hefboom principe en niet zo zeer met spierkracht. Hierdoor kan iedereen meedraaien. Na een aantal BJJ toernooien en een paar kleine uitstapjes naar MMA werd ik gevraagd om MMA les te geven bij Clyde Petres in Hoorn, hierin vond ik mijn echte passie. Ik heb dit 3 jaar met veel plezier gedaan. Van 2011 tot en met 2015 heb ik een BJJ/MMA gym opgericht en gerund in Hongarije. Ondanks dat deze school een succes was met vele titels waaronder een europees kampioene, wilde ik graag terug naar Nederland. Eenmaal terug in Nederland ben ik weer begonnen met MMA lessen geven bij verschillende  kickboksscholen , via Maxim Leidekker en Peter Teijsse  ben ik onderdeel van team Fedor. Nu zal ik samenwerking met  Fysiek & Mentaal het Rickson Gracie BJJ promoten in Zaandam. ik ben er klaar voor en hoop jullie daar snel te zien !